GDPR & Cookies

Vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR

När du gör din beställning av Robin Enström uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och personnummer. Samtidigt godkänner du att vi sparar och använder dina personuppgifter för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund. Vi dokumenterar dessutom viss kommunikation som vi har med dig via telefon eller e-post, för att kunna ge dig bästa service och följa upp dina ärenden.

Enligt GDPR har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall på mail.

Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.

 

Vad är en cookie?

En cookie är information som skickas från vår webbserver till din webbläsare som sedan lagrar den som en fil på din enhet. Med hjälp av cookien kan vi känna igen din webbläsare och om du exempelvis tidigare gjort inställningar eller loggat in. Mer om användningsområdena finns nedan.

En sessionscookieförsvinner automatiskt när du stänger din webbläsare. En permanent cookie lagrar en textfil i din enhet under en kortare eller längre period efter ditt besök (såvida du inte raderar dessa själv). Dessa cookies används bland annat för att hålla dig inloggad och för att hålla reda på inställningar som du har gjort. Local storage är ett annat sätt att lagra samma typ av information lokalt på din enhet. En permanent cookie lagrar en textfil i din enhet under en kortare eller längre period efter ditt besök (såvida du inte raderar dessa själv). Dessa cookies används bland annat för att hålla dig inloggad och för att hålla reda på inställningar som du har gjort. Local storage är ett annat sätt att lagra samma typ av information lokalt på din enhet.

 

Användning av cookie-filer

Denna webbplats använder "cookies" för att hjälpa dig att få en personligt anpassad Internetupplevelse.

En cookie är en textfil som en webbserver lägger in på din hårddisk. Cookie-filer kan inte användas för att köra program eller leverera virus till din dator. En cookie är unikt tilldelad dig och kan endast läsas av en webbserver i den domän som utfärdade cookie-filen till dig. Ett av huvudsyftena med cookie-filer är att ange för webbservern att du har återvänt till en specifik webbsida, så att du kan få en personligt anpassad upplevelse när du besöker webbsidan igen. Du kan välja om du vill acceptera en cookie eller inte. De flesta webbläsare accepterar cookie-filer automatiskt, men det går vanligtvis att ändra inställningarna till att inte acceptera cookie-filer om Du föredrar det.

Om du stänger av cookie-funktionen är det möjligt att du inte till fullo kan utnyttja de interaktiva funktionerna på denna webbplats eller de andra webbplatser som du besöker.

 

Vi skickar inga SPAM

Vi tar direkt avstånd från allt som har med spam, eller skräppost, att göra. Vi medverkar ej till att skicka SPAM, och skickar inte e-post från tredje part eller rörande varor eller tjänster som ej är direkt relaterade till vår verksamhet.

Som kund till oss kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat, samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

Om du har valt att ta emot vårt nyhetsbrev om kommande verk kommer vi att skicka information och produkterbjudanden till dig via e-post. Vill du inte längre ta emot några nyhetsbrev kan du enkelt avregistrera dig via en avregistreringslänk i det aktuella nyhetsbrevet, eller kontakta vår kundtjänst om du behöver hjälp.

 

 

 

 

 

Personuppgifter som behandlas

Sekretesspolicyn rör uppgifter om dig, de data du lämnat vid köp eller själv angett som ditt fullständiga namn, e-postadress, ev. användarnamn, konst och konstnärspreferenser, bilder, cookies och text du eventuellt skrivit på sajten eller i våra sociala medier.

Så samlar vi in och använder personuppgifter

När du besöker vår sajt samlar cookies in information om IP-adress, enhetens geografiska plats, webbläsartyp, webbläsarspråk, datum och tid för begäran, tidpunkt(er) för ditt/dina besök, sidvisningar och sidelement (t.ex. länkar) som du klickar på. Informationen används för att hålla reda på om du är inloggad eller inte och för att spara varorna i din kundvagn mellan dina besök. Informationen används också för att analysera hur du och andra besökare navigerar på vår sajt samt sammanställa insamlad statistik om webbplatsanvändning och svarshastigheter. Analysen ligger sedan till grund för arbetet med att ta fram så bra och relevant innehåll som möjligt, identifiera och åtgärda problem samt förbättra helhetsupplevelsen av vår sajt.

Vi samlar in dina personuppgifter på ett antal olika sätt och för olika ändamål, inklusive:

·      Vi samlar in personuppgifter när du använder eller interagerar med våra tjänster, bl.a. när du registrerar dig hos oss eller köper något av oss. Vi samlar in och behandlar personuppgiftsdata om dig när du matar in texter, blogg-inlägg, forum-inlägg, bilder, information om konst och konstnärer e.t.c.

·      Samlar in personuppgifter (främst email adress) när du kommunicerar med oss eller anmäler dig som medlem eller begär information via e-post. Ofta kan detta ske i samband med att du träffar oss i galleriet eller på någon mässa och vi frågar muntligt om du vill delta i nyhetsbrev och få inbjudningar.

·      Detta innebär att vi kan använda information du lämnat för att kommunicera med dig angående de konstverk eller tjänster du har köpt eller visat intresse för. Vi kan använda dina personuppgifter för att svara på dina förfrågningar om teknisk support. 

·      När vi samlar in cookies. Vi kan samla in vissa personuppgifter med hjälp av cookies och andra tekniker såsom och IP-adresser och andra spårningstekniker. Vi använder specifikt webbläsarcookies för olika ändamål, inklusive cookies som är helt nödvändiga för funktionalitet och cookies som används för anpassning av tjänsten.

Information om lagring av personuppgifter

Vi behåller dina mail/personuppgifter så länge du inte själv avregistrerat dig samt är vi enligt redovisningslagen skyldig att förvara personuppgifter kring kunder som handlat något av oss i 7 år. Du kan dock avregistrera dig för nyhetsbrev även om du har handlat något de senaste 7 åren.

Utlämning av personuppgifter till tredje part

Vi kan komma att dela dina personuppgifter med tredje part om du gör ett kreditköp. Personuppgifter delas i annat fall inte ut till tredje part, men vi kan använda underleverantörer för att leverera hela eller delar av tjänsten. Sådana underleverantörer kan behandla personuppgifter åt våra vägnar. Exempel om du beställer transport så delar vi din adress och kontaktuppgifter med denna underleverantör.

 

Dina rättigheter

Nödvändig hantering av personuppgifter och hantering med stöd av samtycke

Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter i något annat syfte krävs däremot att du samtycker till behandlingen. Du lämnar samtycke till hantering av de personuppgifter du lämnat (främst e-mail adress) i samband med att du anmäler dig för nyhetsbrev.

Återkallelse av samtycke

Eftersom behandlingen av personuppgifter är baserad på samtycke, kan du närsomhelst ta samtycket tillbaka och be att få dina personuppgifter raderade.

(Med undantag för den information vi är skyldiga att förvara fysiskt i 7 år efter ett köp)

Rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparade om dig.

Om du vill ha information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig kan du ansöka om detta. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis en gång per år.

Rätt till korrigering av personuppgift

Som kund eller medlem hos Galleri Lacke har du rätt till att kräva korrigeringar, begränsningar eller borttagande av personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen.

Ändringar i sekretesspolicyn

Denna sekretesspolicy kan komma att uppdateras från tid till annan. Den senaste versionen hittar du alltid här. Vi kommer dock att meddela dig om vi gör väsentliga förändringar som kräver ditt samtycke.

Kontakta oss:

robin.enstrom@hotmail.com