Förgyllning & skyltmålning

När vinylskrivaren gjorde sitt intågande på slutet av 70-talet försvann nästan en hel yrkeskår över en natt. Ända in på 80-talet var det inte ovanligt att de skyltar som du tar förgivet reklam- butiks- trafikskyltar, fasad- bus- & tåglinje nummer var målade för hand. Med skyltmålarna dog ett hantverk som nu igen efterfrågas & uppskattas igen istället för exakt printade vinylplast-skyltar, en äkta skylt är målad för hand med själ & en kvalité som syns & som åldras med värdighet. Vill man dessutom verkligen utmärka sig skall man välja en skylt i guld.Bladguldet läggs varsamt på glaset och målas sedan in för att få en spegelblank yta som reflekterar ljuset som ingen vinylplast kan göra. Vad som en gång var ett vanligt yrke har nu blivit ett ovanligt hantverk.

Prisexempel tavlor här

Att förgylla är en gammal teknik och kan användas på de flesta material, som effektfullast blir det på glas där man kan få fram en spegelblank yta.

Jag kommer gärna ut till er för konsultation och prover. Skicka ett mail med dina idéer eller ring så bestämmer vi ett möte.